Posted by on Oct 12, 2012 in Planetarium Rijeka | Comments Off on Kaluoka’Hina

 

 

 

 

 

 

Kaluoka’hina – začarani greben među prvim je obiteljskim, zabavnim animiranim filmovima, snimljen za prikazivanje na full dome kupoli, odnosno kupoli 360°. Zahvaljujući tom posebnom obilježju, ovaj film nudi posve novo i jedinstveno vizualno iskustvo posjetiteljima planetarija Astronomskog centra Rijeka.

Film gledatelje odvodi u drugi svijet, u kojem će otkriti začarani greben, jedini takve vrste na cijelom planetu. Ispunjen šarenilom i nepoznat ljudskoj vrsti, to je svijet pun avantura i opasnosti, koji krije pregršt zagonetki i misterija, starih legendi i mitova… svijet u kojem žive smiješna i hrabra bića, koja su istovremeno i ljupka i bizarna, i šarmantna i opasna.

Kaluoka’hina – začarani greben humoristična je priča, prepuna avantura, za mlade i sve one koji se tako osjećaju; zabavna i uzbudljiva, priča istovremeno nudi mnogo informativnih detalja o fantastičnom podvodnom svijetu. Uzbudljiv i poučan, ovaj animirani film ujedno podiže svijest o potrebi očuvanja okoliša. Kaluoka’hina, koji traje 30 minuta, prava poslastica za cijelu obitelj.

Film je dobitnik nagrade Animago award za 2005. godinu te jedan od 15 finalista na natjecanju Domefest za 2005. godinu. Ušao je u izbor desetog izdanja festivala animiranog filma Cartoons of the Bay te je prikazan na međunarodnom festivalu Showcase International Animation Festival 2004. godine.

Film su sinkronizirali glumci Gradskog kazališta lutaka Rijeka: Karin Fröhlich, David Petrović, Zlatko Vicić, Alex Đaković, Dina Đuka, Vedran Komerički te Olja Dešić i Sandra Polić Živković iz Studija Maraton Rijeka.

Film se prikazuje na engleskom, njemačkom, francuskom, ruskom, španjolskom i hrvatskom jeziku.

Ostale informacije o filmu Kaluoka’hina – začarani greben planetariju, od sadržaja filma i likova preko pratećeg songa i priručnik za učitelje do satnice prikazivanja i cijene ulaznica, pogledajte u izborniku s lijeve strane, gdje se nalazi i više informacija o Astronomskom centru Rijeka i planetariju.